Tuinontwerp


Een goed doordacht tuinontwerp maakt vooraf duidelijk zichtbaar hoe de tuin zal worden. Het vertegenwoordigt al uw eisen en wensen en is de basis voor realisatie van uw droomtuin.

Bij het ontwerpen wordt rekening gehouden met 3 belangrijke factoren.

  • U wilt een mooie tuin
  • De tuin moet praktisch zijn
  • De tuin moet de komende jaren ook mooi blijven

De eerste twee factoren spreken tot de verbeelding. U wilt een prachtige tuin waarvan de ruimte optimaal benut wordt door de elementen die u wenst. Het moet echter wel praktisch zijn, uw schuurtje moet bijvoorbeeld makkelijk te bereiken zijn wanneer u er met uw fiets in en uit moet.

Deze wensen en eisen kunt u in het gesprek met mij kenbaar maken. Zij worden vervolgens meegenomen in het ontwerp. Vaak worden er meerdere opties geschetst. Ze verschillen in indeling of keuze van beplanting. Zo kunt u zich een beeld vormen van de verschillende opties en een keuze maken.

HovenierDordrecht_Tuinontwerp8

Nadat u een keuze heeft gemaakt werken we een definitief ontwerp uit inclusief details, materialen en beplantingsplan.

In dit ontwerp wordt bij de keuze van de beplanting de verschillende eigenschappen van de plant meegenomen in het advies over de juiste combinatie. Dit zorgt ervoor dat zij elkaar niet alleen aanvullen maar ook dat de randvoorwaarden juist zijn waardoor zij goed kunnen groeien en bloeien. Ook op langere termijn.

HovenierDordrecht_Tuinontwerp2

Kosten
De kosten van een complete tuinaanleg inclusief een tuinontwerp variëren van €80,- tot €250,- per m2.  Uiteraard zijn er vele tussen- of deeloplossingen waardoor er altijd mogelijkheden zijn om uw tuin te verbeteren.

In een persoonlijk gesprek informeren we u graag verder. Neem contact op of laat u terugbellen door de hovenier.

Hoveniersbedrijf Mooi ontwerpt tuinen voor klanten in de regio van Dordrecht. Klanten komen onder andere uit Sliedrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Henkdrik-Ido-Ambacht.